Навигация
НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР И ВОДАЧ НА МОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО” НАЦИОНАЛЕН КРЪГ – СИЛИСТРА, 11, 12 И 13 МАЙ 2021 Г.

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР И ВОДАЧ НА МОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО” НАЦИОНАЛЕН КРЪГ – СИЛИСТРА, 11, 12 И 13 МАЙ 2021 Г.


ОРГАНИЗАТОР: МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА


СЪОРГАНИЗАТОР: ИНТЕР КАРС БЪЛГАРИЯ ЕООД

Продължиха успехите на отбора на Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт “Христо Ботев” – Шумен в Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”.

Националният кръг на състезанието се проведе на 11, 12 и 13 май 2021 г. в Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ – гр. Силистра. В състезанието участваха победителите от шестте регионални състезания в страната и отборът на домакините:

1. ПГ по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ – гр. Шумен

2. ПГ по механотехника „Владимир Комаров“ – гр. Силистра

3. ПГ механоелектроника и електроника – гр. Бургас

4. ПГ по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ – гр. София

5. ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – гр. Плевен

6. ПГ по транспорт и аграрни технологии „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Хасково

7. Техническа професионална гимназия „Стамен Панчев“ – гр. Ботевград


Отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ – Шумен се представи с двама състезатели-автомонтьори: Милен Чакъров, ученик от XIIб клас, специалност „Автомобилна мехатроника“ от професия „Техник по транспортна техника“ и Баръш Шабан, ученик от XIIв клас, специалност „Автотранспортна техника“ от професия „Техник по транспортна техника“ и един състезател по управление на МПС: Станислав Боранов, ученик от XIIб клас, специалност „Автомобилна мехатроника“ от професия „Техник по транспортна техника“.

Отличното представяне на младите автомонтьори определи призовото ВТОРО МЯСТО, след отбора домакин, в комплексното класиране на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”.

В състезанието „Най-добър млад автомонтьор“ отборът завоюва ВТОРО

МЯСТО. В състезанието „Най-добър млад водач на МПС“ – ПЪРВОТО МЯСТО.

СНИМКИ ТУК!