Навигация
Национално състезание СОФТУНИАДА 2021! 16.05.2021г.
Призови места за ученици от ПГМЕТТ „Христо Ботев“

На провелото се на 16.05.2021 г. национално състезание СОФТУНИАДА 2021 в гр. София, в категорията "Уеб проекти" /старша възраст – над 16 г./ Денис Исметов се класира на ПЪРВО МЯСТО със своя проект Energy Path. Неговият проект е насочен към генериране на електрическа енергия като включва и интернет платформа, чрез която в реално време хората да могат да се информират, колко енергия e генерирана с тяхна помощ. Като национален победител той получава купа, медал, парични и предметни награди, както и възможност за обучение в Софтуерен Университет гр. София.


В категорията „Уеб проекти“ /младша възраст – до 16 г./ много успешно се представи и ученика Христомир Харизанов /9 клас/ от ПГМЕТТ със своя проект „Хотел“. Той представлява интернет приложение за онлайн резервации за хотели.


СофтУниада е конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. Състезанието се организира за шеста поредна година от СофтУни гр. София, в партньорство с представители на бизнеса.


Ръководител на проектите е инж. Недялка Йорданова. Учениците са членове на клуба по Роботика към училището. Денис Исметов се обучава по специалност „Компютърна техника и технологии“, а Христомир Харизанов – по „Приложно програмиране“.


„Завоюваните призови места са признание за труда на нашите ученици и висока оценка за нивото на тяхната подготовка. Опитът който придобиват, както в часовете по професионална подготовка, така и в допълнителните занятия в клуба по Роботика, е изключително ценен за тяхната бъдеща професионална реализация.“

СНИМКИ ТУК!