Навигация
Една не толкова скучна математика 14.03.2023 г.

На 14 март отбелязваме Международния ден на математиката. По този повод в Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ - гр. Шумен беше организиран празник на математиката и числото Пи под наслов „Математиката е навсякъде“. На събитието, ученици от 11 клас мултимедийно презентираха интересни факти за математиката, за историята на числото Пи, отбелязаха, че на този ден е роден и великият Алберт Айнщайн. На празника ученици и учители имаха възможност да проверят своята съобразителност и бързина на ума в решаване на занимателни задачи от приложната математика, изискващи знания, въображение и наблюдателност.

Във фоайетата на училището бяха изложени информационни материали и табла с интересни факти, изработени с много ентусиазъм от ученици от 8 и 9 клас. Интерес предизвика и специално изработения ръстомер на числото Пи, на който всеки може да изчисли височината си в число, кратно на Пи.

Според педагогическите специалисти, преподаващи математика в училището, е важен стремежът да се търсят нови методи и подходи в обучението по математика и това е един от тях.

С представянето си ученици показаха на своите връстници, че математиката не е скучна, а напротив, с нея може и да се забавляваме.

СНИМКИ ТУК!