Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
Проект по програма ЕРАЗЪМ+ № 2023-1-BG01-KA122-VET-000141253

„ИНОВАТИВНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАКТИКИ - ПЪТ КЪМ УСПЕШНА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ”

30 ученици от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр. Шумен ще проведат практическо обучение в гр. Севиля, Кралство Испания, в периода март-април 2024 г. Участниците в мобилностите са разпределени в две групи:

Първа група - 15 ученици от специалностите "Автомобилна мехатроника" и "Автотранспортна техника" ще проведат практическо обучение по програма "CONSTRUCTION OF E-BUGGY VEHICLE" с продължителност 2 седмици. Практиките на участниците ще се реализират в учебен център на професионално училище Colegio Salesianos de la Santísima Trinidad в гр. Севиля. Учениците ще придобият умения за конструиране и изработване на електрическо бъги, което включва основни дейности като рязане на профили по чертеж, заваряване, изработване и монтаж на преден и заден мост, каросерия, окачване, монтаж на кормилна и спирачна системи, монтаж на елементи за закрепване на акумулаторната батерия, седалката за водача и боядисване на конструкцията, монтаж и свързване на електрическата инсталация и осветителна система на електрическото бъги, монтаж на колела и на ел. двигател, тестване и експлоатация на електрическото превозно средство.

Втора група - 15 ученици от специалностите "Компютърна техника и технологии" и "Приложно програмиране" ще проведат практическо обучение по програма „ROBOTICS AND MECHATRONICS“ с продължителност 2 седмици в компанията Soluciones Industriales Dypromac S.L., гр. Бормухос, провинция Севиля. Практиките на участниците са насочени към програмиране и провеждане на изпитания с колаборативни роботи. Обучаемите ще придобият опит за проектиране и инсталиране на пневматична и сензорна системи, използвани в роботиката и мехатрониката, както и системата за тяхното управление, проектиране и монтаж на система за вакуумно и магнитно затягане, система за захващане на бутилки, програмиране на роботи, програмиране на компютърно зрение, извършване на изпитания с колаборативен робот.

Придружаващи лица за двете групи са общо 4 учители по професионална подготовка от ПГМЕТТ „Христо Ботев“, Шумен.

Целта на проекта е подобряване равнището на професионалните компетентности и умения на учениците от ПГМЕТТ "Христо Ботев" в условията на мултикултурна среда и повишаване на пригодността им за заетост на пазара на труда.

Проектът се реализира благодарение на финансовата подкрепа на програма Еразъм+ на Европейския съюз.

Участниците в мобилностите са ученици от 11 и 12 клас. След предварителен подбор, учениците преминаха през предварителна езикова, специфична професионална и интеркултурна подготовка.

Партньор по проекта е организацията Euromind Projects SL, гр. Севиля, Испания.

Работен език на мобилността - английски.

СНИМКИ ТУК!