Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр. Шумен отбелязва 176 години от рождението на Христо Ботев

„За нас е чест и привилегия да споделяме и следваме демократичните ценности и хуманни идеали на Христо Ботев. Гордост е да се наричаме Ботьовци, с вяра и надежда за добро да го носим в сърцата и да помним, че свободата, справедливостта и човеколюбието са достойни за саможертва“ – с тези думи инж. Машка Крумова, директор на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ откри тържеството.

В присъствието на г-жа Даниела Савчева – директор на Дирекция „Образование, наука и култура“ в община Шумен бяха наградени участниците в „Седмица на Ботев“, белязана с конкурси и инициативи, посветени на патрона на гимназията. Отличените за рецитация на Ботево стихотворение изпълниха на живо творбите, с които спечелиха конкурса. Грамоти и награди получиха и победителите в конкурсите за създаване на есе на тема: “Дългът и любовта“, за създаване на презентация за историята на кораба „Радецки“ и паметниците на Ботев, за рисунка – изображение на портрета на Ботев. Бе връчена и специалната награда „Клас без отсъствия“.

Паметта на Христо Ботев бе почетена с мълчание и с поднасяне на венци от името на Кмета на община Шумен и от името на гимназията пред паметника в двора на училището.

СНИМКИ ТУК!