Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
Празник на професиите
През 2024 г. се навършват 75 години от създаването на гимназията. По случай годишнината и патронния празник, училищната общност организира Празник на професиите. Събитието се проведе с подкрепата и участието на фирмите партньори на гимназията: Теси ООД, Алкомет АД, „Карлсберг България“ АД, КАИ Груп, ЕSO.BG и PC електрик ООД.

Програмата включваше представяне на всички специалности, по които ще се осъществява прием за следващата учебна година, демонстрации, игри и томболи, посещения на специализирани кабинети, лаборатории и автосервизи.

В двора на гимназията гостите имаха възможност да се запознаят със седемте специалности, по които се осъществява обучение: „Приложно програмиране“, „Компютърна техника и технологии“, „Мехатроника“, „Автоматизация на непрекъснати производства“, „Електрообзавеждане на производството“, „Автомобилна мехатроника“, „Автотранспортна техника“. За всяка специалност ученици представиха макети, механизми и устройства, конструирани по време на учебния процес.

Денят беше изпълнен с много забавни игри и състезания. Учениците от гимназията имаха възможност да покажат своите знания по природни науки, както и технически и спортни умения. Учениците от 8 клас участваха в състезание по редене на пъзели, от 9 клас се включиха в състезанието „Географско пътешествие“. Математическа щафета предаваха отборите от 10 клас, а ученици от 11 клас се състезаваха по БДП като решаваха листовки. Бъдещите майстори на управление на автомобила тестваха своите шофьорски умения на училищния тренажор.

В навечерието на патронния празник се проведоха училищни конкурси и турнири. По време на празника бяха отличени най-добре представилите се ученици в следните конкурси:

Конкурс за есе „Ботев по стъпките на свободата“:
1 място - Илиян Д. Димитров, 9 А клас
2 място - Трифон С. Матеев, 11 Б клас
3 място - Александър Р. Василев, 9 А клас

Конкурс за презентация „Моята професия“:
1 място – Александр Дериволков, 10 А клас
2 място – Радослав Петров, 8 Б клас
3 място – Ивайло Йорданов, 8 А клас

С грамоти бяха удостоени и учениците, участвали в Деня на самоуправлението, отборите, спечелили турнирите по футбол и волейбол, както и отборите спечелили състезанията за деня.

СНИМКИ ТУК!

ВИДЕО